Desert tort simplu de ciocolata

de Satisfyyourcravings in Torturi, 4 Oct 2017 | 5747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 225 grame faina cu agent de crestere sau faina amesteca cu 1 lingurita praf de copt
  • 30 grame cacao de buna calitate
  • 200 grame zahar
  • 100 grame unt
  • sare
  • 200 grame lapte condensat
  • 100 grame ciocolata cu procent mare de cacao, de buna calitate (>75%)
  • 2 oua batute
  • Pentru ganache:
  • 250 grame ciocolata cu lapte
  • 250 grame smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort simplu de ciocolata:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se unge cu unt o tava rotunda pentru tort cu diamentrul de 20 de cm si se tapeteaza cu hartie de copt. 

Se cerne faina impreuna cu sare si cacao, intr-un bol mare. 

Se incalzeste untul intr-o craticioara, impreuna cu ciocolata taiata bucati mici, zaharul, laptele condensat si 100 ml de apa fierbinte. 

Se amesteca usor pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga treptat peste mixul de faina obtinut anterior si se amesteca cu o lingura de lemn, cu miscari ferme, dar nu rapide. La final se adauga ouale si se amesteca pana la omogenizare. 

Se toarna compozitia in tava pregatita si se coace pe raftul din mijloc, 35-45 de minute, pana cand suprafata este ferma, dar centrul este inca umed. Daca se introduce o scobitoare in centru, aceasta nu va iesi curata, ci cu mici fragmente compacte. 

Se lasa la racit 10 minute in tava, apoi se transfera pe un grilaj din metal si se lasa pana este racit complet. 

Pentru ganache, se toaca ciocolata si se adauga intr-un vas de marime medie. Se incalzeste smantana pana la punctul de fierbere, dar nu se lasa sa dea in clocot. Se adauga peste ciocolata si se amesteca folosind un mixer pana devine o compozitie onctuaosa, tartinabila, dar care nu curge. Daca nu devine cremoasa dupa cateva minute, se lasa la frigider 20-30 de minute, apoi se mixeaza din nou cu mixerul. 

Se taie blatul in doua jumatati. Se adauga jumatate din ganache pe una din jumatati, se adauga celalalt blat deasupra si se orneaza cu restul de ganache. 

Se pastreaza la frigider pana la cateva zile. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort simplu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (9)

mirela0911 1

04.10.2017, 21:42

Asa ceva nu as refuza!

Anett 1

04.10.2017, 23:10

super!

dantes 1

06.10.2017, 13:14

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă